Thursday, May 30, 2013

You make me feel STRONGERRRRRRRRR

Assalamualaikum.



Huwarghhh. Ok, kinda bangun tidur. Lol, tapi bukan . Dah bace tajuk kan ? *nods*
That's what I feeeeeeel today .

Dah la tak update blog since I am the third former sekarang and busy with lot lot lot lot of work. *bajet perdana menteri lettew * Hari guru ? The best ever I had. Thank you dear form five. Anda terbaikkkkkk! :D

Exam ? Alhamdulillah. Thanks Ya Allah. Going better than the previous. InshaaAllah :D

Back to the MAINNNNNNN topic. Seriously, I cried when someone informed me about that thing. Lol . Cryinggg? Why dear? tapi, bukan sebab sedih or kecewa or ape-2 je lah. Just because I've beeen strong for all this while *bia aa ayat saloh ke mnde ke * Bile selisih je dengan die I tried to be stronggg. Pretending that saya tak tahu mnde-2 pasal die .

Dear akak,

Saya respect akak as senior saye. Sungguh, Tak tipu. Saye sangat respect. And, to be honest, saye sokmo try tak pendam dalam hati saye even saye tahu akak sokmo mengate saye and benci tengok muke saye, saye dok kesoh. Saya ngaku mase awal form two saye sokmo menangis sebab saye tak leh nak teirma akak benci and meluat tengok muke saye tanpe sebab. Alhamdulillah, saya ade UMMU SULAIM and 3 Al mukmin untuk bagi semangaaaaaaat kepade saya. Saya ade ummi and abah dan family. Biarlah akak tak boleh blah tengok muke saye pon. Asalkan orang lain boleh je tengok muke saye. And, yang penting. Allah  :)

Yes, muke manusia mana yang tak berubah bile dia jumpa orang benci dia. Tak de pon rase. Maybe ade aa. Yang tak de perasaan ade lah. Tapi, saye hamba Allah yang biase je kak. Yang lemah. For sure, saya terase bile akak mention name saye. Allahu. Allah je tahu perasaan saye mase tuh. Sayaa nak sangat berada dalam dorm mase tuh. tapi, xdok aroh cuti sekoloh. *ok, tak lawak * tapi, saye ade ummi and abah. saye tunjuk akak. saya tunjuk. Allah  tahu segalanya kan. Saya redho if ini ujian saya. takpe, there's must be rainbow after the rain kanggg ?Saya nak akak tahu saya sayang akak. Saya tak benci akak. Sungguh. Saya nak hubungan kite okay je . Tak nak ade jurangg. InshaAllah. Allah dah plan kan. Saya tunggu  :D

La tahzan .Innallahama'assobirin.

Assalamualaikum.


Friday, March 29, 2013

Erkkkkkk. Apa nihhh?



Assalamualaikum

This is how the story begin...........

Abah : Nok gi rumoh Cik Ani dok?
Me : Cik Ani mano?
Abah : Nuhh. Cik Ani anok Tok Do tuhh.
Me : Ohh, bakpo pulok? *sambil makan lakse*
Abah : Anok dio tuneyy *tunang*. Nok gi dokk?
Me : MALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS !
Abah : Ok, malas tak yoh ikot.
Me : okayyyyyyy.
Kak Tikah  *cousin* : Gi la kak Yong . Kek gi kak yong pulok hok nok TUNEYYY.
Me : Gullpppp. Apo nihh?

pernah tak rase bile kene mapuh. saya selalu rasa. yang selalu nya. ibu bapa saya mapuh saya bile saya tengah makan. saya laah yang kena habiskan makanan bila adik-2 syaa tak habis makaaan. semuanya saya. sabbtu berat saya melebhi Ummi saya. Sampaikan bila pegi Jentess *jerteh* dengan Ummi saya ade orang tegor.
 Anak ke nihh?
Ehh, dok lah adik. *this is how my mum reply*

But, I know this is how they show their love :*

Till then, stay beautiful !
Assalamualaikum :)

Thursday, March 28, 2013

He Knows the best

Assalamualaikum, Muslimin and Muslimat yang hensem and gorjes !



Lama tak hupdate this annoying blog since my last post . Dok tahu bila.
Jadi PMR people is very enjoyable. I mean siriyozzzlyy. Nurin tengah menghabiskan well you know sisa-sia cuti yang masih tinggal. Gulp ! Nurin baru exam sebenarnya. Busy with the kerja kursus sejarah. So, dear Sejarah . Please be a NICE , GORGEOUS , EXCELLENT subject for me. Tolonglahhh. Ok. pause sekejap.

Last night , I got a pretty Awesome nightmare. Okayh. THIS IS A LIE. ergh. Last night, I had a chat with Jihaaa. Then, she asked me to check the SAPS. err, the web that kite check result tu. She said yang markah SAINS dah ada. Ohhh, forgot to tell that SAINS ajak bergurau-senda hari tu. Since, we got soalan yang sangat susaaaaaahhh. Even, Salwa pon cakap susah. So, I told to myself to redha in what ever markah that i will get. Nurin tawakkal to Allah. He plans the best to us. Kita dah usaha, now it's time untuk Dia tentukan segalanya.

Allahu :'(

Okayy, so my result Alhamdulillah. I will not kabo dekat sini. Malu, weyy. Mena , Jiha and Husniza je tahu sekarang nih. Even my ummi and abah pon Nurin tak cakap. I'm afraid that , ye laa kan. Hmm. So, i take this as the peringatan to me. I admit. Nurin banyaaaaaak bersuka-ria *akulah-akulah* tahun nihh. So, InsyaAllah . After this, i will try to change. amin :)

Esok there will be Reunion MAX 18. Nakkkkkk sangat pergi. Seriousy. NO JOKE. tapi, begitulah. hambe yang comel nihh berade di BESUT ,bumi ULUL ALBAB. agak susah for hamba nak bertandang ke KAYYY TEE and pergi ke Giant baru. huwaaa . Tak pe. There must be reason. Lagipun, asok nak gi rumah Ammelissa. Dia injured dekat lengan and terpakse pakai *dok tahu name ape* alaaa,, bende yang balut dekat tangan tuhh. Semoga Melly cepat sembuh . Aminnn :)

Alhamdulillah. Kerja sejarah 10% untuk siap. Erghhh. Can't waitttt

Till then, Asslamualaikum

*lot of things happen last week. Saya bersyukur saya ada family dan sisters iaitu Ave 18 and Max 18 yang sentiasa memahami. I LOVE YOUUUUUUU :)

Thursday, February 7, 2013

Let's Merepek

Assalamualaikum,

This is my blog. Not yours. and, It's up to me to do what i want. eh?

oh i'm using Asus’ 11.6in VivoBook S200 lolz. macam gune tab jeh. touchscreen nye kiteee. lappy nihh ringan and cute. google lahhhh. :P * merapu*

Alhamdullilah. It's quite awesome jadi budak FORM 3 actually. I'm proud to be Lebest-ians . Enough Said. Ok, this is how my journey for this year started. During awal tahun, sekolah started to make Camp. Siriyousliy speaking. I love REXCEL camp so muchhh. Why? sebab kem dia tak boring pon. and dia melibatkan, my super duper Awesome batch-mate. Muahaha. Alhamdullilah, me managed to make record.  Bhaha. Unexpected actually. Hubungan antara batch, getting closer. And, 7th batch dah tak berpuak macam dulu. We're siblings and friends forever. Yeah!! Thank you rexcel!

Then, bermulalah preparation for the PMR'S WAR. oh quiet scary enough. lolz. Extra Classes start. Weekend and night classes. Ok, I group Biji Timah. *mengeksport biji timah bermutu dari Malaysia* lolz. trademark. Ok, ini kerja Asmena sebab dia yang start reka biji timah tu. Feeling Awkward ekcually sebab gabung classes. Ye laaa. Mana tak nye. Ramai budak bijak dalam kelas setiap kelas. *takut* Alhamdulillah, tak de TOV tahun nihh. hekhke. reason? tak dan nak prepare exam papers. *selamat* tapi, dia kira average last exam. OHH, comfirm lahh. results down. !!!

Oh, how' about dormates. Ok, if tahun lepas kita guna Max 18 and tahun nihh kita tukar Ave 18. Awesome, kayy. Nama ini diambil bersempena ketaksuban *over* bebudak dorm dengan cerita HUNGER Games? Dunno 'bout it? Pegi google cepat and silalah tengok movie ini. Super duper excitingg ! Woah, have the juniors in the dorm. Sabrina , Aten, and Yana. They called me Kak Nurin. Kinda funny . huehuehue. Kak Nurin comel ok :P I love my dormates. kak sue as ketua dorm. kak uni as the penolong. huwaaa. kak uni dah pindah to TMS. sedih tahap gaban tak boleh belah. and kak uni, if you're reading this. I miss you badly
 :(. After kak uni, kak najla pndah. She went to KISAS. best islamic school in Malaysia. huwaaaa. Crying again taht night duirn Al-mulk. Then, bila result MARA dah keluar, kak Syira and kak Hanis pulak. They went to MRSM PC. tahun lepas, my dormate kak laila dah pergi ke sana. ohh, cakap pasal pindah sangat menyeramakan.

Last week. I join Petanq. Bhahaha. Tersangatlah funny sebabnya nurin tak tahu any single thing 'bout petanq. Pergi haritu pon sebab bosan duk dekat dorm and nak try for saje-2. Alhamdulillah, terpilih to wakil sekolah. bahaha. reserve sahaja sebenarnya. And, mase kak ainun, haida and anis tengah main. Nurin duduk dekat kerusi sembang with cikgu and the boys. lolz. tak kering gusi. at noon, dah letih and tak de mood. muke sensorang tak lehh blah.

ohh ok. kelamarin balik dengan bas. duduk with hajar and tikah. sangat bersyukur sebab boleh duduk. hek-2. kak alin duduk dekat belakang with kak ain nabel. talking with hajar and tikahh. aku lahh yang bercakap. tidur sengguk-2 kali. bak kata anis, 360 degreeeeeeee. lolz. bila turun bas, uzzair and asif buat gila. cakap nak maik game "nembok-2" at CC. lolz. aku lahhhh budok sekoloh rendoh awok mg. akulahhh. bhaha. then, walking alone to rumah cik ngah. cik ngah told me yang this sunday, ada majlis maulud dekat her rumahhh. tak sabaaaaaar. she said, yang majlis start after subuh and oraag masjid akan datang and berselawat.
seriously, tak sabarrrrr :D Family Gatheringggg :D

Tuntasnya, *ayat bm bohhh* ok, dah dah malas nak type.

To Anisss!

Happy belated borndayyyy! Having fun buat prank ke anis, second time tengok anis nagis selok-selokkan diri. bukan senang nak suruh semek tuh nangis. happy birthday, enis. May Allah bless you. Good luck in PMR. insyaAllah 7th batch 100% staraight A's ! let's rock :D

Till then, stay beautiful, people :D
Assalamualaikum :)

Thursday, January 24, 2013

Alhamdulillah

Asslaamualaikum.

It's fun being form 3 actually. Silaturrahim antara batch bertambah baik. Ok, tak de idea sebenarnye. Have some work to do. Pray for me :D

Salam Maulidur Rasul. Let's practise the Sunnah :D

Monday, December 24, 2012

Grrr

Lapaaaaaaaarrrrrrrr.



Monday, December 17, 2012

Appreciation


Assalamualaikum, readers *ade ke dok tau orang bace* duncare

Ermmmm. *malu-malu* . Eckculi, nak post benda nih je sebenarnya. Ehehehek.Ite buat for orang yang ite sayangg. Sorry for grammatical error, spelling error. or ape-2 je lahh. Nihh fes time ite buat. Ite dok pandai mane. Credit to Menananananana :D *hamboi, gedik bebenor :p cakap ite lening, nak muntah *

video